Går du og pønser på at hyre et rekrutteringsbureau, men synes du, at det er lidt for pebret? Så læs lige med her, og find ud af hvorfor det sagtens kan betale sig.

Det er ikke spild af penge at bruge et rekrutteringsbureau. Du kan både spare tid og problemer, og der er meget større sandsynlighed for, at du får den rigtige ansat.

Når jeg snakker med virksomheder, siger de ofte, at det er dyrt at bruge et rekrutteringsbureau. Man kan jo altid diskutere, hvad der er dyrt og i forhold til hvad.

Når du skal i sving med en rekruttering, og overvejer hvorvidt du selv skal finde medarbejderen eller samarbejde med et eksternt bureau, anbefaler jeg at have fokus på disse 3 områder:

  • Ekspertise
  • Tidsforbrug
  • Penge

Erfaring gør en forskel

Professionelle rekrutteringsbureauer har dyb viden og erfaring inden for rekrutteringsverdenen. De forstår markedet, har et stort netværk af potentielle kandidater og er opdaterede med de seneste trends og teknologier.

Denne store ekspertise gør det muligt for dem at identificere de bedste kandidater. Selv til specialiserede eller tekniske stillinger, som virksomheder måske finder det svært at rekruttere til selv.

De fleste bureauer bruger også værktøjer som LinkedIn recruiter til at ”prikke” kvalificerede kandidater.

Din tid er kostbar

Rekrutteringsprocessen kan være tidskrævende. Lige fra at skrive stillingsopslag til at screene ansøgninger, besvare telefonopkald, udføre interviews, foretage tests og give tilbagemeldinger, tage referencer og sidst men ikke mindst få lavet og sendt det gode afslag.

Ved at outsource rekrutteringen til et bureau kan virksomhedens ledelse og medarbejdere fokusere på deres kerneopgaver, mens eksperter tager sig af at finde de rette kandidater.

Omkostninger ved at rekruttere selv

Omkostninger kommer ikke bare i form af al den tid du bruger på rekrutteringen, og som går fra din udførelse af kerneydelser.

En fejlrekruttering er også ret dyr. Hvis du ansætter den forkerte person til en stilling, kan det føre til produktivitetsnedgang, konflikter på arbejdspladsen og endda tab af kunder.

Desuden skal du nu i gang med den store og tidskrævende rekrutteringsproces igen.

Mindre risiko for fejl

Et erfarent rekrutteringsbureau kan hjælpe med at minimere risikoen for fejlrekruttering ved at udføre grundige screeningsprocesser. Og ved at matche de rette kandidater med virksomhedens behov.

Desuden tilbyder et rekrutteringsbureau som regel også at genbesætte stillingen uden beregning inden for en given periode.

Konklusion

Et rekrutteringsbureau er ikke blot er en sur udgift, men en investering i virksomhedens fremtidige vækst og stabilitet.

Ved at stole på eksperter til at håndtere rekrutteringsprocessen kan du spare tid og minimere risikoen for fejlrekruttering. Og vigtigst af alt, sikre at du ansætter de bedste talenter til at drive forretningen fremover.

Læs mere om rekruttering hos Humano her.

Vi er klar til at hjælpe dig!